Kolejna próba muffinowa będąca wynikiem inspiracji Agowym Zapieckiem .:)
Składniki:
*60g miękkiego masła
*1/3 szklanki cukru trzcinowego
*90ml śmietanki kremówki
*1 i 1/2 szklanki mąki
*jajko
*3 łyżeczki proszku do pieczenia
*łyżeczka aromatu waniliowego
*szczypta soli
*niepełna szklanka wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę zmieszać z aromatem waniliowym, masło zmiksować z cukrem trzcinowym oraz jajkiem, następnie do masy dodać śmietankę.
2.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać do reszty składników, dodać sól. Na koniec dosypać wiórek kokosowych.
3.Ciasto jest dość trudno nałożyć do papilotek - polecam nakładać je dwiema łyżkami przedtem włożonymi do zimnej wody. Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości, masa nie musi być rozłożona równomiernie - podczas pieczenia ciasto dobrze wypełni foremki.Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Polecam przybrać polewą z gorzkiej czekolady, pysznie smakują do herbaty:)
Składniki:
*60g miękkiego masła
*1/3 szklanki cukru trzcinowego
*90ml śmietanki kremówki
*1 i 1/2 szklanki mąki
*jajko
*3 łyżeczki proszku do pieczenia
*łyżeczka aromatu waniliowego
*szczypta soli
*niepełna szklanka wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę zmieszać z aromatem waniliowym, masło zmiksować z cukrem trzcinowym oraz jajkiem, następnie do masy dodać śmietankę.
2.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać do reszty składników, dodać sól. Na koniec dosypać wiórek kokosowych.
3.Ciasto jest dość trudno nałożyć do papilotek - polecam nakładać je dwiema łyżkami przedtem włożonymi do zimnej wody. Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości, masa nie musi być rozłożona równomiernie - podczas pieczenia ciasto dobrze wypełni foremki.Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Polecam przybrać polewą z gorzkiej czekolady, pysznie smakują do herbaty:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz