Jest takie miejsce w Łodzi, a w zasadzie nawet kilka takich miejsc, które pod wspólną nazwą serwują sałatkowe cuda. Specjalnością lokali Solo Pizza o których mowa, jest jak sama nazwa wskazuje, słynny stylizowany na włoskie smaki placek. Jednak jako przekąskę można sobie zażyczyć tam właśnie sałatkę. Rodzajów jest naprawdę mnóstwo, jak na tego typu restaurację. Co więcej, moje sałatkowe gusta dość trudno zaspokoić, a w Solo aż dwie pozycje biją się o pierwsze miejsce - tytułowa sałatka bałkańska, oraz ukochana brokułowa, która zapewne też któregoś dnia tutaj zagości.
Składniki:
*40dag sera żółtego w kostce
*średniej wielkości puszkowana szynka
*podwójny filer z piersi kurczaka
*2 średniej wielkości pomidory
*mały jogurt naturalny
*2 łyżki śmietany 18%
*4 ząbki czosnku
*2 łyżeczki suszonej pietruszki
*sól ziołowa
*pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka natrzeć niewielką ilością soli ziołowej, po czym ugotować drób na parze. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
2.Ser oraz szynkę również pokroić w kostkę, to samo zrobić z pomidorami.
3.W małym naczyniu wymieszać jogurt ze śmietaną, pietruszką, solą oraz pieprzem, po czym dodać do sosu wyciśnięty czosnek.Dokładnie wymieszać.
4.Do pokrojonych w kostkę składników dodać sos czosnkowy, i dokładnie ze sobą pomieszać w sporej misce.
Smacznego:)
Składniki:
*40dag sera żółtego w kostce
*średniej wielkości puszkowana szynka
*podwójny filer z piersi kurczaka
*2 średniej wielkości pomidory
*mały jogurt naturalny
*2 łyżki śmietany 18%
*4 ząbki czosnku
*2 łyżeczki suszonej pietruszki
*sól ziołowa
*pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka natrzeć niewielką ilością soli ziołowej, po czym ugotować drób na parze. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
2.Ser oraz szynkę również pokroić w kostkę, to samo zrobić z pomidorami.
3.W małym naczyniu wymieszać jogurt ze śmietaną, pietruszką, solą oraz pieprzem, po czym dodać do sosu wyciśnięty czosnek.Dokładnie wymieszać.
4.Do pokrojonych w kostkę składników dodać sos czosnkowy, i dokładnie ze sobą pomieszać w sporej misce.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz